GOSPINA LJUBAV

utorak, 25.09.2007.

Poruka, 25. rujna 2007.



“Draga djeco! I danas vas sve pozivam da vaša srca plamte što žešćom ljubavlju prema Raspetome i ne zaboravite da je iz ljubavi prema vama dao svoj život da bi vi bili spašeni. Dječice, meditirajte i molite da bi se vaše srce otvorilo prema Božjoj ljubavi. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

- 22:55 - Komentari (11) - Isprintaj - #

utorak, 18.09.2007.

Moje svjedočanstvo.....

Evo konačno da ga i ja napišem. Iskreno, razmišljala sam puno i nisam zaista znala što da sve ovdje napišem, što je ustvari najbitnije i kad me je Isus najviše dotaknuo, jer Gospodin je u mom životu i životu mojih bližnjih učinio mnoga, mnoga čuda i mnogo puta me je iznenadio i učinio velika djela u mom životu.
No ovdje ću izdvojiti samo neka od njih.....
Zaista, smatram da je največe djelo učinio 12.09.2006 kada me je zazvao mojim imenom i pokazao mi put kojim trebam ići.
Taj događaj je zaista promjenio moj život iz temelja. Ja sam odgajana u katoličkoj obitelji u kojoj se stalno ide u crkvu,moli se, ide se na hodočašća itd.Ali nakon ovog događaja sve se promjenilo, na još puno, puno bolju stranu.
Zatim bih mogla izdvojiti isto tako jedan čudesan događaj u mom životu, kada mi se baka razbolila. Ona je bila nakon jednog pada sa stolice totalno izgubljena, jednostavno se gubila,nije znala što radi i ti dani su mi zaista bili grozni, jednostavno nisam mogla vjerovati da se u sekundi sve može promjeniti.Hodala je na mnoge kontrole i doktori su rekli da je to skleroza mozga i da može biti samo gore, a nikako bolje. Ja i moja obitelj smo polako gubili snagu. Jedino što nam je davalo snage bila je molitva, svi smo se molili,posebno našoj Gospi –Kraljici Mira i molili smo neka bude Božja volja, i misu smo uplatili, postili, u molitvenoj zajednici u koju idem imamo kutiju za molitvene nakane. Bila je Srijeda došla sam na molitvenu zajednicu i taj dan smo trebali isto tako imati i klanjanje pred Presvetim. Voditelj je rekao da svoje molitvene nakane predamo pred živoga Isusa , ja sam taj dan zaista na čudesan način došla do papira i kemijske i napisala molitvenu nakanu i stavila ju u kutiju pred živoga Isusa koji je odmah drugi dan učinio čudo i ni ja ni moji nismo mogli vjerovati jer Isus je doista učinio čudo, ozdravio je baku,ona je sada zdrava. Bog ju je ozdravio i zato hvala Mu i slava!!!
Zatim je ozdravio mene i moje strahove koji su me mučili, ozdravio je oca od moje prijateljice iako su doktori rekli da ima tumor na bubregu. I tu je molitva i misa učinila čudo,kad je došao na pregled nalazi su pokazali da je tumor čudesno nestao.
Puno puta je pomogao meni i mojim prijateljima da prođemo ispit, nekad je to zaista izgledalo nemoguče, ali Njemu ništa nije nemoguče.
Dao mi je dar da mogu osjetiti njegovu ljubav time što sam počivala u Duhu i još mnogo, mnogo je toga učinio, ovo sam samo ukratko nabrojala.
Isus svakodnevno čini čuda u mom životu i uvijek me nanovo iznenađuje.
HVALA MU I SLAVA , ŠTO JE VELIK, ŠTO ČINI DJELA VELIKA, HVALA I NAŠOJ MAJCI MARIJI .
ALELUJA!!!!!

- 20:05 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.09.2007.

ISUSE, UČITELJU, DAJ DA PROGLEDAM!

Zagreb, 14.09.-16.09.2007.

Fra Zvjezdan Linić

Dom športova u Zagrebu od 14. – 16. rujna 2007.



Sutra počinje duhovna obnova koja će se odvijati u Domu športova u velikoj dvorani. Seminar se odvija s ovim rasporedom:


Petak, 14. rujna od 17 do 21 sati (sa stankama);

Subota, 15. rujna prije podne od 9 do 13 sati, i popodne od 16 do 21 sat;

Nedjelja, 16. rujna od 9 do 15 sati; završna misa će početi oko 13 sati.

Seminar nosi naslov: ISUSE, UČITELJU, DAJ DA PROGLEDAM! To je vapaj čovjeka slijepa koji je na Jerihonskim ulicama vapio Isusu za pomoć. Naslov želi upozoriti da i mi danas često lutamo, da nas opsjedau svakojake ideologije, zamamnosti svijeta, zavodljivosti đavla, duh hedoniznma i materijalizma te mnoge druge napasti. Sve to želi zaposjesti našu dušu. Isus upozorava da ima puno lažnih proroka kako u njegovo vrijeme, tako još više danas. Upozorava nas kako je samo jedan Dobri pastir i kako ima puno vukova koji samo žele zarobiti i ubiti.

Trebamo Učitelja istine i života, a to je Isus. Da ga tako prepoznamo i da ga svim srcem prihvatimo, tome će poslužiti i ova duhovna obnova u Domu športova. Dođite i povedite sa sobom sve one koji iskreno teže za istinom, koji su u duševnim ili tjelesnim potrebama, koji su pritisnuti nevoljama, koji su puni briga i problema. Isus poručuje: „Dođite k meni svi vi umorni i opterećeni, ja ću vas odmoriti!“

Za vrijeme duhovne obnove bit će predavanja, molit će se i pjevati, a osobite molitve bit će upravljene Gospodinu za vrijeme mise i euharistijskog klanjanja za ozdravljenje i oslobođenje. Jasno, najprije će biti upravljen poziv na produbljenje vjere i na obraćenje. Bit će prigoda i za svetu ispoviejd. A svakog dana centralni trenutak bit će svečana sveta misa.

Seminar vodi fra Zvjezdan Linić. Uz njega će biti drugi svećenici koji će posebno pomagati kod ispovijedanja i potom kod koncelebrirane svete mise. Oni će pomoći i pričešćivati. Za dijeljenje svete pričesti dobro su došli klerici i bogoslovi, časne sestre, kao i laici koji imaju od biskupa dopuštenje za dijeljenje svete pričesti. Potom, bit će tu veliki broj poslužitelja koji će biti prepoznatljivi po prigodnoj majici i po akreditaciji koju će nositi. Sudjeluje i zbor župe Gospe Fatimske na Škrapama iz Splita sa svojim župnikom don Mijom Grozdanićem.
(www.tebe-trazim.com)

- 09:08 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 07.09.2007.

SVJEDOČANSTA!!!!!!

Potaknuta predivnim svjedočanstvom blogera Ljiljana koje je napisao na mom blogu, pod jednim postom u kojemu sam napisala jednu misao fra Zvijezdana Linića
odlučila sam da ću ovaj post posvetiti svjedočanstvima.
Isus je rekao da trebamo svjedočiti u Njegovo ime.

"Jer što može čovjek dati kao otkup za svoj život?
Tko se zastidi mene i mojih riječi pred ovim preljubotvornim i grješnim naraštajem, toga će se i Sin čovječi zastidjeti kad dođe u slavu svojega Oca sa svetim anđelima".
(iz evanđelja po Marku)

Pa dragi moji prijatelji blogeri napišite mi svoje svjedočanstvo za Isusa, kako vas je dotaknuo,pozvao k sebi, ozdravio, pomogao u nečemu. Sigurno svatko od vas može napisati barem jednu rečenicu....
Ja ću vam biti jako zahvalna na svjedočanstvu, a pogotovo naš Gospodin!!!!

p.s.Uskoro ću i ja objaviti svoje svjedočanstvo......sretan
KAKO NAS JE ISUS DOTAKNUO?

- 23:58 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 05.09.2007.

MAJKA TEREZIJA

Tri plave crte koje obrubljuju bijeli sirotinjski pamučni sari, koji su otkali "njezini" gubavci u predgrađu Calcutte.
Lice naborano kao uvela jabuka.
Oči, neobično žive, odjednom se nasmiješe, i zažare svjetlom što dolazi iz tajanstvenih dubina.
Stopala bosa i velika, iskrivljena od preduga hodanja u istrošenim sandalama.
Takva Majka Terezija u sjećanju je milijuna ljudi poput "ikone", svete slike.
Rođena je 1910. u Skoplju, makedonskom glavnom gradu, koji je tada bio pod turskom vlašću, u albanskoj obitelji.
Zvala se Agneza Gonxhe Bojaxhiu, a njezina je obitelj bila iskreno i toplo katoličko gnijezdo.
U dvanaestoj godini osjetila je želju da pođe u misije, te se našla u redu Sestara Majke Božje Loretske u Irskoj. Još kao mlada sestra došla je u Indiju, u misijsku postaju Calkutta.
Postala je profesorica u školi za djecu dobrostojećih obitelji. Godine 1946., nakon što je Calkuttu preplavilo mnoštvo siromaha i izbjeglica, Majka Terezija je osjetila Gospodinov poziv da napusti samostan i izađe na ulice kako bi izravno služila najsiromašnijima, gubavima i umirućima.
Jedna njezina učenica napustila je školu i došla joj u pomoć.
Njih dvije započele su družbu Misionarki ljubavi. Majka Terezija je 1979. godine primila Nobelovu nagradu za mir. Umrla je 5. rujna 1997. godine.
19. listopada 2003. papa Ivan Pavao Drugi proglasio ju je blaženom.
(izvadak iz www.ksc.hr)


Fraze Majke Terezije:

“Najstrašnije siromaštvo je osamljenost i osjećaj da nas nitko ne voli.”


“Najveća bolest današnjice nije guba niti tuberkuloza, nego osjećaj neželjenosti i odbačenosti.”

“Pobačaj je najveći neprijatelj mira, jer ako majka može ubiti svoje vlastito dijete, što onda sprečava mene da ubijem tebe ili tebe da ubiješ mene? Zaista ništa.”

“Donijeti odluku da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je bijeda.”



“Čudo nije to što mi radimo svoj posao, nego to što nas on usrećuje.”


“Ako sudite druge ljude, nemate vremena da ih ljubite.”


“Nemojte misliti da prava ljubav mora činiti izvanredne stvari. Potrebno je samo ljubiti i nikada se od toga ne umoriti.”

Svaki puta kada se nekome nasmiješite, to je čin ljubavi, poklon toj osobi, to je nešto prekrasno.



“Trebalo bi manje govoriti; propovjedaonica nije mjesto susreta. Što vi činite? Uzimate metlu i čistite tuđu kuću. To dovoljno govori samo za sebe.”


"Mi imamo potrebu pronaći Boga, ali njega ne možemo naći u buci i nemiru. Bog je prijatelj tišine. Pogledajte prirodu, kako drveće, cvijeće, trava rastu u tišini; pogledajte zvijezde, mjesec i sunce, kako se kreću u tišini… Potrebna nam je tišina kako bismo mogli dotaknuti duše.”

“Na kraju svog života nećemo biti suđeni
po tome koliko smo stekli diploma,
koliko smo zaradili novca
ili koliko smo velikih djela učinili.
Bit ćemo suđeni prema
‘Bio sam gladan i nahranili ste me.
Bio sam gol i zaogrnuli ste me.
Bio sam beskućnik i primili ste me.

- 15:03 - Komentari (10) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.09.2007.

Kraljici mira - došli smo ti Majko draga

Došli smo ti Majko draga,
sa svih strana ove zemlje;
Donije smo Ti jade svoje,
i u njima svoje želje.

Pogledaj nas, utješi nas,
svoje ruke stavi na nas;
Svome Sinu preporuči,
Majko mira, moli za nas!

Cijela Crkva gleda u Te,
k`o u zvijezdu zadnjeg spasa.
Očisti nas, zagrli nas,
molimo Te iz sveg glasa.

Bijakovo Tvoje malo,
Međugorje cijelo s njime,
razniješe tvoju slavu,
proslaviše Tvoje ime!

Za svu ljubav, Majko draga,
što je ovdje, na nas izli.
Dajemo ti obećanje,
biti bolji, neg` smo bili!



EN:
We come to you, dear Mother,
from all parts of the world;
We bring to you our problems,
and with them our desires.

Look upon us, console us,
lay your hands upon us;
Recommend us to your Son
Mother of peace,

- 21:23 - Komentari (7) - Isprintaj - #

subota, 01.09.2007.

Isus ljubi neprestano i u tom pogledu jasno pokazuje kako za ljubav nema godišnjih odmora , nema podnevnih pauza, nema umirovljenja.
Ljubav je kod Isusa stvarnost koja se poistovjećuje s tajnom života.


fra Zvijezdan Linić

- 14:47 - Komentari (8) - Isprintaj - #